torsdag den 1. april 2010

Et eksperiment i farvernes land

Det startede i Lars von Triers ånd: Prøv at tving dig selv til at arbejde med noget du i princippet hader! For mit vedkommende er det abstrakt klatmaleri. Selv om det dog kan være dragende og inspirerende, er det noget forsimplet ideløst lort. Sådan det meste af tiden! Så med et moderat Triersk had i bagagen begyndte turen ind i det abstrakte - tilfældighedens rum.


Jeg gik helt over stregen og begyndte at bruge PVA-lim og blysten som struktur i det venstre hjørne. Det resulterede i at jeg limede en god sjat blysten fast i mit tøj og gulv. Der er ingen grund til bekymring farverne og limen kan fjernes med knofedt.
Det er ikke lavet med en pensel, men med en paletkniv. Så intuitiv uh... ARTSY.


Oliemaling er meget lang tid om at tørrer, så efter et par dages tid tog jeg fat igen (igennem en alnighter blev det mere eller mindre færdiggjort).
Mine kogler har frit spil - som det skal være, når man maler alene om natten kun støttet af høj rock (StøjStrejke), P1 og en smule hård internet porno.



Jeg gik fra et Pollocks vanvid til en smule Max Ernst over GOOD old Børge! Stjæl med arme og ben og håb på at du ikke ryster for meget på hænderne.



Når dette pragtværk engang er tørret færdigt vil jeg lige rette lidt her og der. Jeg er nemlig lidt utilfreds med ansigtet. Måske skal personen (Narren) have en smøg i kæften, så vi engang kan se tilbage, og sige, se børn, hvad menneskerne engang lukkede ned i deres lunger og se hvad de malede de var godt nok syge og forvirrede. Det er en lille notits til den altomspændende sundhedsfascistoide (Min ordbog ville straks prøve at rette sundhedsfascistoide til sundhedsfaglige, puha) fragmenterende globaliltet.

Meningen og den mulige historie er at blive fortabt i farvernes land. Et edderkoppespind af kompleksitet og vellyst. Jeg har gennemført en række små eksperimenter, så baggrunden er ikke så sammenhængende, men tilgengæld er jeg blevet lidt klogere på hvad man kan i det abstrakte oliemalingsland. Oliemaling er skægt:-)

Billede er stort vist nok 120*70...

3 kommentarer:

Martin A. Ibsen sagde ...

Frie kogler har altid været et must for kreative øvelser!

Sneræven fra Østgrønland sagde ...

En særdeles flot hvid morgenkåbe...
(hømf!)

Thomas Akhøj Ibsen sagde ...

Præcist, frie kogler er essentielt og et must:-)
Tak Sneræv så er vi to med flotte morgenkåber.